Vyvaření a sterilizace dětských dudlíků nebo kojeneckých lahví v parním hrnci

Dudlíky nebo kojenecké láhve lze v parním hrnci vyvařit nebo sterilizovat. Za tímto účelem nejprve láhve řádně umyjte kartáčem na láhve, dudlíky nebo savičky umyjte za tepla a poté je vařte v parním hrnci při teplotě 100 stupňů po dobu asi 10 minut.

 

Vyvařování dětských dudlíků v parním hrnci

 

 
Vyvařování dětských dudlíků v pařáku je rychlý a účinný způsob, jak zajistit jejich hygienickou čistotu. Zde jsou uvedeny kroky, které byste měli dodržet:

  1.     Naplňte napařovač vodou až po značku maximálního naplnění.
  2.     Umístěte figuríny do napařovače a dbejte na to, aby nebyly na sobě ani se nedotýkaly.
  3.     Zapněte parní hrnec a přiveďte vodu k varu. Většina napařovačů má funkci automatického vypnutí po odpaření vody nebo po uplynutí nastavené doby.
  4.     Než dudlíky vyjmete, nechte je v napařovači vychladnout.
  5.     Po vyčištění a ochlazení dudlíky opláchněte čistou vodou a před dalším použitím je důkladně osušte.


Je důležité, abyste dudlíky před vyvařením důkladně očistili, abyste zajistili odstranění všech zbytků. Měli byste se také ujistit, že napařovací zařízení je čisté a neobsahuje žádné zbytky nebo nečistoty, které by se mohly přenést na figuríny. Dodržením těchto kroků si můžete být jisti, že dudlíky vašeho dítěte jsou hygienicky čisté a bez bakterií a zárodků.

 

Vyvařování kojeneckých lahví v napařovači

 
 
 
Vyvaření kojeneckých lahví v napařovači je účinný způsob, jak zajistit, aby byly hygienicky čisté. Zde jsou uvedeny kroky, které byste měli dodržet:

  1.     Nejprve se ujistěte, že všechny části kojenecké láhve byly důkladně vyčištěny. Opláchněte je teplou vodou se saponátem a odstraňte z nich zbytky mléka nebo umělé výživy.
  2.     Vložte všechny části kojenecké láhve do napařovače. Ujistěte se, že části nejsou na sobě ani se nedotýkají.
  3.     Naplňte napařovač vodou až po značku maximálního naplnění.
  4.     Zapněte napařovač a přiveďte vodu k varu. Většina napařovačů má funkci automatického vypnutí po odpaření vody nebo po uplynutí nastavené doby.
  5.     Před vyjmutím částí lahví je nechte v napařovači vychladnout.
  6.     Po vyčištění a ochlazení částí lahví je opět sestavte a naplňte je mlékem nebo umělou výživou.

Je důležité, abyste před vyvařením důkladně očistili části láhve, abyste zajistili odstranění všech zbytků. Měli byste se také ujistit, že je napařovač čistý a neobsahuje žádné zbytky nebo nečistoty, které by se mohly přenést na láhve. Dodržením těchto kroků si můžete být jisti, že láhve vašeho dítěte budou hygienicky čisté a bez bakterií a zárodků.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Rezepte